Sprød kinesisk and

Sprød kinesisk and. Opskrift til 5 personer.

Jeg elsker kinesisk mad. Ikke det her friture-helvede nede fra “Xing Long Grill”, men rigtig kinesisk mad. Og for første gang har jeg fundet en opskrift på en ret, som – efter min mening – smager på den helt rigtige kinesiske måde. Det er den kinesiske 5-krydderiblanding, som gør hele forskellen – så lige præcis denne ingrediens må du endelig ikke udelade.

Krydderiblandingen fås i asiatiske supermarkeder til ingen penge; man får en kæmp pose for noget der minder om kr. 35,– og der er vel til de første 2–300 retter, da der kun skal bruges ganske lidt pr. gang. Køb det, køb det, køb det!

3 andebryster
3 spsk soya
1/2 tsk kinesisk 5-krydderiblanding
15–20 tørrede shitaki-svampe opblødt I vand
2 tsk friskrevet ingefær
2 fed hvidløg, finthakket
6 dl hønsebouillon
1/2 dl riseddike (tør sherry kan også gøre det)
3 spsk sesamolie
1 bdt forårslåg skåret I skrå skiver
1 ds vandkastanjer
Lys sovsejævner



Bland soya med 5-krydderi og gnid andebrysterne rigtig godt og grundigt med blandingen. Gem overskydende soya-blanding. Steg andebrysterne ved kraftig varme til de er brune hele vejen rundt – start med skindsiden nedad. Læg dem til side.


Hæld olien i wokken og svits ingefær og hvidløg i et minut eller to – pas på det ikke brænder på. Smid herefter anden i sammen med de opblødte svampe og tilsæt riseddike, bouillon og den resterende soya-blanding – anden skal lige akkurat være dækket med væde. Lad det hele simre i ca. 45 minutter.

Tilsæt forårsløgene og vandkastanjerne og lad det hele simre i yderligere 5–10 minutter.

Tag andebrysterne op og jævn sovsen til den rette konsistens. Skær så anden i passende skiver og smid det tilbage i sovsen.

Servér med ris.

En tanke om “Sprød kinesisk and”

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.