Stegt kyllingebryst med jordskokkesalat med hasselnødder og æbler. Opskrift til 2 personer.
2 kyllingebryster
1 økologisk citron
2 spsk koldpresset rapsolie
2 spsk flydende honning
75 g hasselnødder
500 g jordskokker
2 røde æbler
1 bundt dild
1 bundt purløg
Olivenolie til stegning
Salt
Peber
Varm olivenolien op i en pande op ved stærk varme og smide kyllingebrysterne på. Brun dem på begge sider, og skru derefter ned på middel varme. Steg kyllingebrysterne færdig alt i mens, at du laver salaten klar – det ta’r cirka samme tid. Smart!
Riv skallen af citronen helt fint, og bland den med saften af citronen, rapsolie og honning.
Rist hasselnødderne i 5 min. ved 180 grader. Lad dem køle af og hak dem groft.
Skræl jordskokkerne og skær dem i meget, meget tynde skiver. Et mandolinjern vil her være et hit, men ellers må du i gang med den gode køkkenkniv. Skær æblerne i tern og hak dild og purløg. Vend det hele med dressingen, og maden er klar, efter du har smagt til med salt og peber.