Fransk løgsuppe fra Hallerne

Fransk løgsuppe fra Hallerne. Opskrift til 3 personer.

Her er det værd at bemærke, at det ikke er en ret man skal lave, hvis kæresten eller konen ammer – den lille får ondt i maven. Og ja, det er korrekt gættet; dét havde jeg ikke lige taget højde for, da jeg lavede den, så det har været en begivenhedsrig nat.

75 g smør
2 spsk olivenolie
750 g løg
1 tsk sukker
1/2 tsk salt
1 1/2 spsk hvedemel
6 dl varm oksebouillon
4 spsk cognac
Salt
Peber
125 g revet gryére eller parmesan
12 skiver flûte, ca 1 cm tykke
1 fed hvidløg, halveret

Smelt smørret sammen med olivenolie i en stor, tykbundet gryde.

Rør løg, sukker og salt i og dæmp varmen til lav. Læg låg på og kog i 20–30 minutter under jævnlig omrøring. Tag låget af og rør konstant, når løgene begynder at brune, da de nemt kan brænde på.

Drys melet over løgene og fortsæt med at koge under omrøring i 2 minutter. Rør den varme bouillon i og lad simre med låget halvt på i yderligere 15 minutter. Skum evt. overfladen, hvis det er nødvendigt.

Ris brødskiverne på en brødrister og gnide den ene side med hvidløg, og sæt dem derefter til side.

Rør cognac i suppen og smag til med salt og peber. Fordel de ristede brødskiver i tre ildfaste skåle, hæld suppen over og drys den revne ost over. Sæt skålene i ovnen under grill i 15 minutter (hold lige øje med dem, for de kan meget hurtigt blive sorte, hvis man ikke passer på) til osten er gylden og boblende.

Lad suppe stå et par minutter inden servering – og husk at stille skålene på dækservietter eller bordskånere, da de er varme som bare pokker.

Advertisements

2 meninger om “Fransk løgsuppe fra Hallerne”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s