Børneglad voksenmad: Kylling, sweet potatoes og rødkål


Børneglad voksenmad: Kylling, sweet potatoes og rødkål.

Antal personer:  3 personer.
Forberedelsestid: 20 minutter + først natten over i køleren og dernæst også 8-10 timer i køleskabet .
Tilberedningstid: 40-50 minutter.

Ingredienser
6 kyllingelår
1 liter vand
3 laurbærblade
7-10 sorte peberkorn
1 fed hvidløg
10 g salt
1 spsk. brun farin
1 liter kærnemælk
1 tsk. cayennepeber
2 tsk. røget paprika
Mel
Smagsneutral olie
1/2 rødkål
1 spsk. hele fennikelfrø
75 ml. rødvinseddike
4-5 spsk. sukker
4-5 sweet potatoes
Olivenolie
Frisk timian
Salt
Peber
Brøndkarse
1 øko-citron

Opskrift
Opløs i vandet salt og brun farin og tilsæt så hvidløg i tynde skiver, laurbærblade og peberkorn. Lad det hygge sig natten over i køleskabet med kyllingen deri.

Hæld væden fra og smid så lårene i en blanding af kærnemælk, cayennepeber og paprika.

I køleskabet med tingene i 8-10 timer.

Vend kylligen i mel, når du lige har ladet væden dryppe fra. Herefter skal de have 5 minutter i 160 grader varm olie.

Skær kartoflerne i pomfrit-både og smid dem i et ildfast fad. Læg kyllingen i fadet også og fordel så timian dyppet godt og grundigt i olivenolie over. Krydr med salt og peber.

I ovnen med tingene i ca. 35-40 minutter.

I mens strimles kålen og smides på en varm pande med lidt olie. Lad væden stege lidt fra, og tilsæt så sukker og eddike. Lad tingene karamelisere lidt.

I mens steger du lige fennikelfrøene på en tør pande ved siden af til de dufter herligt, hvorefter de gør kålen selskab.

Lad tingene hygge sig på panden til kyllingen er færdig – kålen må gerne have lidt bid.

Server kyllingen på en bund af kartofler og kål og med citronbåde ved. Og masser af brøndkarse på toppen.

Sådan! Børnevenlig mad, som også voksne kan li’ …

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.