Grillet hornfisk med brændt citron og dildstuvede kartofler


Grillet hornfisk med brændt citron og dildstuvede kartofler.

Antal personer:  2 personer.
Forberedelsestid: 15 minutter + afkøling.
Tilberedningstid: 10 minutter.

Vi bliv internt på matriklen enstemmigt enige om, at hornfisk er den bedste fisk i verden. Og dildstuvede kartofler smager af sommer. Også den førstefødte, som nu har rundet de 6,5 år. Han er bestemt ikke kræsen, men det varmer nu mit hjerte, når sådan en størrelse kommer med sådanne udmeldinger …

Ingredienser
2-3 hele, rensede hornfisk
1 citron
400 g små, nye kartofler
1 bdt. dild
50 g smør
2 spsk. hvedemel
Sødmælk
Salt
Peber
Smagsneutral olie

Opskrift
Kartoflerne skrubbes og koges derefter til de akkurat er færdige, men stadig har bid. Køl dem derefter af.

Opvarm smør i en lille kasserolle og tilsæt mel mens du pisker. Når tingene har samlet sig lidt tilsætter du mælk i en tynd stråle til til du har en tyk sauce. Smag til med salt og peber og tilsæt 4/5 af den friske dild, som du hakker fint inden. Lige inden servering opvarmer du saucen med kartoflerne i.

I mens smider du fisken på en lav støbejernspande, som har haft lidt tid til at blive godt og grundig varm på grillen. På panden skal lige en god slat olie opvarmes, inden fisken skal hygge sig der på. Skiver af citron skal gøre fiske selskab.

Steg 3 minutter på den ene side (gælder både citroner og fisk), og vend så og gør kunststykket efter på den anden side også.

Pil fisken fra benene og servér på de dildstuvede kartofler med lidt ekstra frisk dild og de brændte citroner.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.