Letspræng svinemørbrad og grillet spidskål


Svin og kål.

Antal personer:  2 sultne personer.
Forberedelsestid: 15 minutter og natten over til sprængningen.
Tilberedningstid: 20 minutter.

Okay, det er nok ikke den flotteste ret til dato – men den skal nu på bloggen alligevel. For det smagte virkelig godt. Sådan »foråret-er-her-men-sommeren-er-lige-rundt-om-hjørnet«-agtig. På den helt gode måde.

Ingredienser
1 afpudset svinemørbrad
5 hele, sorte peberkorn
2 laurbærblade
3 dl. vand
2 spsk. salt
2 spsk. sukker
1 spidskål
Smør
Olivenolie
Salt
Peber
Citron

Opskrift
Kog vandet op med laurbærblade, sukker, salt og peber. Lad det herefter køle af.

Læg mørbraden sammen med ovenstående blanding i en frysepose, luk den og lad det hygge sig natten over.

Mørbraden tages ud og tørres af, hvorefter den skal have ca. 15-20 minutter i alt på en grill for direkte varme. Vend den jævnligt.

Herefter skal den lige hvile i ca. 10 minutter inden du skærer den for.

Spidskålen skæres i kvarter – lad stokken sidde, så der er samling på hver del. Herefter pensles skærefladerne med en blanding af smeltet smør og olivenolie og de krydres med lidt salt og peber.

På grillen med dem til de har en god, lidt branket overflade, vend til ny flade og så fremdeles til det hele ser lækkert ud og kålen er mør, men stadig har bid.

Pensl eventuelt jævnligt undervejs med yderligere smør/olie.

Citronerne skal blot på grillen i halve udgaver med skærefladen ned mod ilden til de ser ud som på billedet – herefter er saften sød og lige til at drypper over såvel kål som kød.

Velbekomme …

Reklamer

2 kommentarer til “Letspræng svinemørbrad og grillet spidskål”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.