Laksetatar på ricotta med pinjekerner, hasselnødder og hindbær. Og marinerede zucchini på mozzarella.


Fortolkede Rom-opskrifter.

Antal personer:  4 personer.
Forberedelsestid: 20 minutter + afkøling.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Da vi i efteråret var i Rom rundede vi Salumeria Roscioli en aften og til en omgang frokost på det (næsten) tilstødende Roscioli Pasticceria (det kan du læse mere om her og her). Om aftenen fik vi bl.a. en omgang burrata med marinerede zucchini på – og bottarga ej at forglemme. Dagen efter til frokost røg der en omgang laksetatar på røget og frisk laks, frisk gedeost, hasselnødder, hindbær og hindbærfrø ned. På toppen derudover et par græskarkerner og en velsmagende hindbærsauce.

Nedenfor er en fortolkning af de to retter.

Ingredienser til zucchini-retten
2 små zucchini
1 fed finthakket hvidløg
Saften fra en citron
Olivenolie
1 lille håndfuld hakket mynte
2 friske mozzarella

Opskrift på zucchini-retten
Skær zucchinierne i tynde skiver på ca. 1-2 mm. Opvarm olie ved jævn varme og smid hvidløg i. Det må ikke branke, men skal afgive lidt smag til olien, hvor du så smider zucchiniskiverne i. Der skal være ret meget olie, så man sådan semi-dækker zucchinierne.

Under omrøring fra tid til anden lader du dem få farve på alle sider, hvorefter væden sies fra. Lad dem derefter køle og bland dem så med friskhakket mynte og citronsaft efter smag.

Så er de klar, og skal herefter blot anrettes på iturevet frisk mozzarella.

Ingredienser til lakse-retten
150 g røget laks
1 godt, halvstort stykke frisk laks uden skind
Pinjekerner
Friske hindbær
Hindbæreddike
1 håndfuld hasselnødder
250 g ricotta

Opskrift på lakse-retten
Smid hasselnødderne i et lille fad og i ovnen med dem ved 200 grader i 15 minutters tid. Herefter kan skallen nemt nuldres af og nødder hakkes groft.

Pinjekernerne ristes gyldne på en tør pande, og så er de klar til brug.

Hak begge typer laks groft og bland dem godt sammen. Herefter anrettes de på smuldret ricotta.

Drys lidt pinjekerner og hasselnødder over og dryp med hindbæreddike. Derefter anrettes et par friske hindbær rundt omkring også.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.