Saltet laks med bok choy på to måder


Tungt faldende dug (læs regn) lagde en dæmper på den asiatiske stemning. Men alligvel.

Antal personer:  2 personer.
Forberedelsestid: Natten over.
Tilberedningstid: 10-15 minutter.

Ingredienser
2 bok choy
Sesamolie
1 stykke laks uden skind
Salt
Frisk koriander
1 spsk. revet palmesukker
1 lille, rød chili
1 fed hvidløg
1 spsk. fiskesauce
1/2 dl. soya

Opskrift
Lav en 10% saltopløsning og smid laksen deri i 30 minutter, hvorefter den tages op, tørres af og smides i fryseren natten over.

Tag den ud af fryseren og smid den i køleskabet om morgenen, så er den klar om aftenen, hvor den blot skal skæres i flotte stykker og have saucen hældt over sig.

Og apropos saucen …

I en morter myrdes palmesukker, chili og hvidløg, hvorefter fiskesauce og soya tilsættes. Stil til side, til den skal bruges.

Halvér begge bok choy’er. To af halvdelene pensles med olie og smides på en hamrende varm grillpande. Lad dem branke lidt, vend dem så og gør kunststykket efter på den anden side også. De andre halvdele skal blot serveres rå.

Servér som på billedet …

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.