Bålmad: Dyrekølle


Flot ben, dér …

Antal personer:  Mange personer.
Forberedelsestid: 15 minutter.
Tilberedningstid: 2 timers tid. More og less …

Okay, det her blev ikke sådan helt rigtig eminent virkelig godt. Men billedet – og idéen – er for god til, at den ikke fortjener en plads her alligevel.

Jeg fik givet kødet for meget, så det endte noget tørt i det. Kortere stegetid og en omgang spæk hæklet ind i kødet, det vil nok gøre underværker.

Men for billedets skyld får du lige opskriften med i købet også …

Ingredienser
1 dyrekølle
Salt
Peber
Røget paprika
1 liter vand
3 dl. rødvinseddike

Opskrift
Skær køllen fri for sener. Gnid den herefter grundigt med salt, peber og røget paprika.

Snør den sammen med bomuldssnor og bor et hul i benet, hvor en kødkrog kan gå igennem.

Lav et bål, som er ringformet og hæng kødet i midten, så det får indirekte varme fra alle sider.

Hvert kvarter sprøjter du med blandingen af rødvinseddike og vand, så det ikke brænder mere på end, hvad godt er.

Prik til kødet, skær en luns af eller find på en anden god idé til at regne ud, hvornår kødet er lige som du gerne vil have det – små to timer er nok ikke helt skævt.

Som sagt gav jeg mit lige en 700-800 minutter for meget, så det blev tørt. Desværre.

Men lurer jeg en mere præcis stegetid en anden gang, så ringer jeg …

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.