Bålmad! Bacon, pølser, bønner, tomater og æg …


Det kræver lidt forberedelse – men så er det godt med en lille og ihærdig hjælper.

Antal personer:  4 personer.
Forberedelsestid: 1-1,5 time alt efter, hvor stort et bål du laver + 12 timer i blød for bønnerne.
Tilberedningstid: Ca. 30 minutter +  kogning af bønnerne.

Årets første omgang bålmad. Det ta’r lidt lang tid at få gløderne klar, så man ikke blot branker det hele på, men til gengæld er det også virkelig tilfredsstillende, når så endelig maden står på bordet. Eller i dette tilfælde: På bænken.

Den førstefødte var med fra start til slut med at finde brænde, få tændt op, holde øje med bålet, tilberede og så videre. Vild hyggeligt – og en oplevelse for ham såvel som mig.

Desserten spiste vi dog indendørs; dér havde husets frue sørget for en stor omgang Kaiserschmarrn, hvilket gjorde rigtig godt, og for en tid fik minderne mod skiferie og sne nu, hvor vi ikke kommer afsted i år grundet vores sommertur Skandinavien rundt. Opskriften finder du lige her.

Ingredienser
8 skiver røget bacon
8 kålpølser
Hvide bønner, som har stået i blød natten over og derefter kogt i ca. 40-45 minutter
2 dåser hakkede tomater
Smør
4-6 æg
Salt
Peber

Opskrift
Grill pølser og bacon på en rist over ilden – her er det okay med en anelse flammer, så gør det bare inden, at bålet reelt er klar til den videre tilberedning, hvor der helst ikke må være for mange flammer.


Der holdes et skarpt øje med bålet.


På med bacon og pølser …


Så skal der brankes.

Så skal du bruge gløderne; stil en støbejernsgryde solidt direkte deri, og smelt så smør deri. Når det er bruset af, så svitser du lige de stegte pølser – nu i skiver – deri.


Så skal gløderne udnyttes …

Så skal bacon i gryden, og gøre pølserne selskab, hvorefter tomaterne tilsættes. Låg på og lad simre  i 10-15 minutter, hvorefter du tilsætter bønner, smager til med salt og peber og smider låget på igen – nu skal de lige have lov til at simre i yderligere 15 minutters tid.


Pølser, bacon og smør.


Så’ det i med tomaterne …


– og bønnerne …

Til slut laver du lidt fordybninger rundt om i blandingen, hvori du slår æg ud id. På med låget igen, til hviden er størknet – og så er der ellers mad …


Så er der snart mad.


Udsigten fra aftenens “restaurant”.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.