Stilhed. Og en croque-agtig sag …


Croque i nye klæ’r …

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid: 10 minutter.
Tilberedningstid: Små 15 minutter.

En lille måned. Så længe skulle der – for første gang i bloggens historie, så vidt jeg lige kan huske – gå mellem to indlæg. Normalt kan ferie lægge en dæmper på tingene, men denne gang er det bl.a. familiære omstændigheder af forskellig art, et færdselsuheld med tilhørende totalskadet bil og andre mindre heldige ting, som har sat en kæp i hjulet for indlæggene den seneste tid.

Jeg håber, at tingene nu er tilbage til normalen. Bær over med mig, hvis der går lidt længe mellem tingene alligevel.

Men lad os forsøge at blive venner igen med denne opskrift på en form for croque, som smager fantastisk på en kold dag – og som nærmest ingen tid ta’r at lave. Er du klar?

Ingredienser
4 skiver daggammelt Verdens Bedste Brød (opskrift her)
4 skiver god, kogt skinke
200 g bøgehatte
1 lille, finthakket skalotteløg
1 spsk. smør + til stegning af brødet
2 spsk. creme fraiche 38%
1/2 spsk. dijonsennep
1 spsk. sød sennep
Lagret cheddar
2 æg
Purløg

Opskrift
Rens svampene. Lad smør bruse af på en pande og tilsæt løg. Lad løget klare, men ikke brune, hvorefter varmen skrues i top og svampene kommer på. Lad dem blive møre, men så de stadig har bid.

I mens opvarmes smør på en anden pande ved jævn varme, hvorpå brødskiverne ristes. Når sprød og gylden på den ene side tilsætter du yderligere smør, og vender så brødet. Sprød og gylden på den anden side er endnu engang målet.

Når brødet vendes kommer du skinke på den ene halvdel og ost på den anden, så osten kan smelte og skinke blive lidt lun.

Rør creme fraiche med de to typer sennep.

Lav to spejlæg.

Lav en sandwich med ost og skinke og læg svampeblandingen på sammen med et spejlæg. Drys med friskhakket purløg og drys lidt friskkværnet peber på – salt er (i min verden) ikke nødvendig, da både ost, skinke og smør tilføjer den salte del uden problemer.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.