Pizza med BBQ-kylling og rødløg


Pizza. Igen. Men. Nyt fyld.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid: 10 minutter + hævning i 3 timers tid.
Tilberedningstid: 40 minutter + maks. 5 minutter til selve pizzaen.

Ingredienser, pizzadej
250 g mel (type 00)
125 g vand, 37 grader
15 g olie
2-3 g gær
4 g salt

Ingredienser, kyllingen
2 kyllingelår inkl. rygben
1 tsk. røget paprika
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. salt
1/2 tsk. cayennepeber
1 tsk. rørsukker

Andre ingredienser
2 små rødløg
Revet ost
Frisk mozzarella

Opskrift, pizzadej
Opløs gæren i vandet, og tilsæt herefter olien.

Lav en bunke af melet blandet med salt på bordet, og lav en fordybning i midten, hvori gærblandingen hældes.

Rør gradvist gærblandingen ind i melet og ælt i 20-30 minutter.

Del dejen i 3 dele, som efterlades til hævning direkte på køkkenbordet med et fugtigt klæde over. Lad dem hæve i ca. 3 timer.

Så er dejen klar til brug.

Opskrift, kyllingen
Gnid kyllingen godt i krydderierne og smid dem i ovnen i et ildfast fad i cirka 40 minutter. Tag dem herefter ud og lad dem køle lidt, inden du piller kødet fra i grove trævler.

Samling …
Rul dejen ud og kom kylling på sammen med tynde skiver af rødløg samt grove stykker mozzarella (lad lige sidstnævnte dryppe lidt af i et dørslag inden du kommer det på, så bliver det ikke sjasket under selve bagningen). Revet ost over til slut, og så i pizzaovnen med dem i ca. 4-5 minutter til de er gyldne og med sprød bund.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.