Salmon dengan madu dan kedelai (som i: Laks med honning og soya)


Lakse-lækkerier …

Antal personer: 3 personer.
Forberedelsestid: 10 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Okay, indrømmet: Jeg aner ikke, hvad overskriften betyder. Jeg har en idé om det, men det er med hjælp fra ham dér G. O. Ogletranslate – hovedsagen er blot, at overskriften skal beskrive, at vi her taler om en kinesisk, thai, koreansk, indonesisk ret med laks. Og Indonesien er de eneste, som bruger vestlige bogstaver, som bloggens system her kan klare, men som stadig kan få en overskrift til at lyde lidt asiatisk. Derfor …

Ingredienser
Laksefilet uden skind og ben
2 spsk. maizena
1 tsk. bagepulver
Salt
Peber
2 spsk. sesamolie
2 spsk. smagsneutral olie
3 forårsløg i tynde, skrå skiver
1 tsk. dashi-pulver
2 dl. vand
2 spsk. sød, kinesisk soya
1 spsk. flydende honning
2 tsk. fiskesauce
4-5 finthakkede, tørrede rejer
4 finthakkede korianderrødder
1 tsk. ingefærpasta
1 tsk. hvidløgspasta
Jasminris

Opskrift
Sæt risene over; når de er færdige, så er saucen også klar. Om alt går efter planen …

Start med at skære laksen i mundrette firkanter. Smid dem herefter i en frysepose sammen med maizena, bagepulver, salt og peber.

Opvarm begge typer olie i en wok ved høj varme, ryst overskydende bagepulver osv. af laksen og smid dem deri. Lad dem brune og blive sprøde på alle sider – der skal være fuld skrald på varmen, for laksen skal nå at blive sprød og gylden uden, at den bliver dødsstegt og kedelig.

Tilsæt dashi, vand, soya, honning, fiskesauce, rejer, korianderrod og ingefær- og hvidløgspasta. Rør godt – men forsigtigt – rundt og lad det koge lidt ind.

Lige inden servering tilsætter du forårsløg.

Så’ der sgu’ mad …

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.