“Hotdog” med stegt laks, fiskeskind, puffede risnudler og wasabimayo. Mangrofritter on the side …


Fishy hotter …

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid: 15 minutter + 1 times hævning + 45 minutters efterhævning.
Tilberedningstid: 20-25 minutter.

Hotter med fisk?!? Jo, den er go’ nok – og det er smagen osse. Her blandes dansk, amerikansk, asiatisk og hva’ ved jeg, men resultatet er sgu’ godt …

Og ja, ingredienslisten er lidt lang i det, men hvis du ikke nødvendigvis vil lave hele den samlede menu, så er det nu ikke så slemt alligevel.

Ingredienser til brødene
1,5 spsk. tørgær
2,5 dl. lunken vand
7-8 dl. hvedemel
0,75 dl. rørsukker
2 spsk. rapsolie
1 godt, stort stykke laks med skind
Smagsneutral olie
Risnudler
1 æggeblommer
1 tsk. æblecidereddike
Lidt salt
Wasabi-pulver
1 mango
1 dl. hvedemel
3 spsk. ristede kokosflager, finthakket
2 tsk. bagepulver
2 dl. vand
Koriander
Aramatang

Opskrift

Opløs gær i vand og lad det stå i 10 minutter til det bobler. Bland herefter mel, rørsukker og rapsolie i og ælt godt sammen.

Lad dejen hæve 1 time under et fugtigt klæde.

Del dejen i 9 “mini-franskbrød”, som lægges i et lille ildfast fad med bagepapir. Lad dem efterhæve under et fugtigt klæde i yderligere 45 minutter.

Bag dem ved 200 grader i cirka 20 minutter, hvorefter de liiiige skal køle lidt af, inden du sætter tænderne i dem.

I mens kan du passende lige lave det sprøde fiskeskind, som her agerer hotterens “ristede løg” i form af sprødhed: Skrab skindet helt rent for fedt/kød på den ene side samt skæl på den anden.

Læg dem i et smut ildfast fad og smid dem i ovnen ved 200 grader i 5 minutter, hvorefter de tages ud og lægges under pres, så de forbliver flade.

Skær dem herefter i halvtykke strimler, som steges i smagsneutral olie ved 160 grader til skindet er sprødt og lækkert. Tag dem herefter op og læg dem på fedtsugende papir og drys med lidt salt.

Mayonnaisen: Pisk æggeblommer med lidt salt og eddike. Herefter tilsættes olie i en tynd stråle til den rette konsistens er opnået. Tilsæt så wasabipulver efter behov og smag.

Puffede risnudler: Opvarm smagsneutral olie til 190 grader og smide en lille håndfuld risnudler i ganske få sekunder. De puffer – om olien er varm nok – op lige med det samme. Fisk dem op og læg dem på fedtsugende papir – så’ de klar …

Mangofritterne: Skræl mangoen og skær dem i pomfrit-lignende størrelser. Bland herefter med hvedemel, ristede kokosflager, bagepulver og vand, og dyp så mangoerne deri.

Fritér dem så i 170 grader varm olie, op på fedtsugende papir og lidt salt på. Klar, parat, spis.

Servér hotterne med lidt arametang, masser af frisk koriander og masser af det hele …

Reklamer

One thought on ““Hotdog” med stegt laks, fiskeskind, puffede risnudler og wasabimayo. Mangrofritter on the side …”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.