Stegte madbananer med citrongræsmayo. Og bao med spicy fried chicken og lækkerier …


Sprødstegte madbananer, lime og citrongræsmayonnaise.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid: 20 minutter (ekskl. bao- og kyllingedelen) + natten over til de syltede kinaradiser.
Tilberedningstid: 15-20 minutter.

Bao med spicy fried chicken, si’r du? Den synes du da at kunne huske har været her på bloggen før? Jeps, den er lige her. Men resten er nyt, så læs med …

Ingredienser
3 madbananer
1 øko-lime
1 stængel citrongræs
2 æggeblommer
1 knsp. salt
1 tsk. æblecidereddike
2 dl. smagsneutral olie + olie til friturestegning
1/3 kinaradise
2 dl. eddike
1 dl. rørsukker


Syltede kinaradiser. Nåh ja, og ditto agurker i baggrunden.

Opskrift
Skræl radisen og skær den i skiver på 0,5 mm på et mandolinjern. Kog herefter eddike op med rørsukker og lad det køle af, inden du hælder alle tre dele på et patentglas, som du lokker godt og smider et mørkt sted natten over.

Næste dag er de klar; de lugter sgu’ lidt kål’ish. Men de smager godt!

Bananerne er up next. Skræl dem og skær dem i skiver på ca. 1 mm. Opvarm olie til 160 grader og steg dem deri (små batches ad gangen) til de er sprøde og gyldne. Herefter tager du dem op med en hulske og lægger dem på fedtsugende papir.

Når alle bananer er stegt river du limeskal over, og så er de klar.

I mens har du jo lige lavet mayonnaisen: Hak citrongræs og blend med de 2 dl. olie i 5 minutter, hvorefter det sigtes.

Pisk æggeblommer med salt og æbleciddereddike. Og herefter citrongræsolien i en tynd stråle under konstant omrøring. Bliv ved med at tilsætte olie til du har præcis den konsistens, som du nu synes, at mayonnaisen skal have.

Server bao med spicy fried chicken, syltede agurker og ditto kinaradiser og koriander. Og så bananerne og cirongræsmayonnaisen on the side …

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.