BLT-sandwich


Når en BLT-sandwich alligevel ka’ ét og andet …

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid: 30 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter + 6 timer til tomaterne.

En BLT-sandwich er umiddelbart én af de kedeligste udgaver af en sandwich, som jeg kan komme i tanker om. Bacon, salat og tomat? Ahr, der skal sgu’ mere til, for at jeg hopper op og ned af bar’ spænding.

Her er en udgave, som gør det en hel del sjovere at komme i nærheden af sådan en sag. Synes jeg i hvert fald. I min udgave er der tykke skiver røget bacon, som steges sprødt på panden, salat (ja, det er stadig bare salat) som bliver piftet lidt op med en omgang appelsinsyltede rosenkål og hjemmelavede semidried tomater. Til slut lige en omgang ansjosmayonnaise.

Så ka’ BLT’en alligevel ét og andet …

Ingredienser
6 skiver røget bacon på ca. en centimeter i tykkelsen
4 skiver af verdens bedste brød (opskrift her)
Salat (ta’ noget lidt mere interessant end blot almindelig iceberg, så gør du dig selv en tjeneste)
10-12 rosenkål
Olivenolie
Eddike
2 spsk. + lidt mer’ rørsukker
1 øko-appelsin
1 stor æble
1 spsk. citronsaft
250 g cherrytomater
5 fed hvidløg
Frisk timian
Salt
1 æggeblomme
Smagsneutral olie
1 tsk æblecidereddike
Ansjospasta

Opskrift
Start med tomaterne, for de skal ha’ liiidt lang tid i ovnen: Tomaterne halveres og lægges i et lille ildfast fad, som er smurt med lidt olivenolie. Drys herefter lidt sukker over og salt. Fordel en god håndfuld frisk timian over og knus hele fed hvidløg med håndroden, som mases ned mellem tomaterne.

I ovnen ved 60 grader med dem. Efter cirka 6 timer, så er de klar …

Undervejs ka’ du jo passende lave rosenkålene. Du skal lige ta’ de yderste blade af, skære stokken fra og ellers blot snitte dem groft. Smid dem i et patentglas skyldet med Atamon og hæld herefter 2 spsk. rørsukker, hakket skal fra appelsinen samt saften fra samme, et æble i fine tern samt citronsaft samme vej. Fyld op med olivenolie og en anelse eddike, og lad det så stå. til du skal bruge det – det kan fint holde sig nogle dage. Men lad være med at komme det i køleskabet, for så bliver olien lidt mærkelig og grynet i det – det går dog over igen, hvis du ta’r det ud og lader det få temperaturen igen.

Baconen skal blot steges sprød på panden, og herefter kan du smække det ind mellem skiver af brød smurt med ansjosmayonnaise (en æggeblomme piske med lidt salt og en lille teskefuld æblecidereddike og herefter smagsneutral olie i en tynd stråle til den rette konsistens er opnået og til slut ansjospasta efter smag), salat og de semidried tomater. Nåh ja, og de syltede rosenkål.

Så’ der mad …

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.