Americano i fine klæ’r (pitabrød med confit de canard, confiterede jordskokker og grillede jalapeños)


Fint ska’ det være, Americano …

Antal personer:  4 personer.
Forberedelsestid: 10-15 minutter + 1 times hævetid for brødene.
Tilberedningstid: Ca. 50 minutter (nåh ja, og så lige 12 timer til anden).

Jeg mener bestemt, at opskriften på den “rigtige” Americano ligger her på bloggen. Men den må være kommet på inden jeg lurede, hvordan man kunne indsætte søgeord her på bloggen, for jeg kan ikke umiddelbart finde den.

Nåh, men en Americano stammer helt tilbage fra da jeg i sin tid boede i Val d’Isére. På en lille snaske-spise-ting i udkanten af byen kunne man få nogle store pitabrøds-agtige sager, som blev fyldt med hakkebøf flækket i mindre stykker, pomfritter og chilisauce. Det var verdensklasse-mad (i hvert fald klokken midt om natten og med en promille på 100).

Her er der blot taget udgangspunkt i Americano’en – ingredienser er nærmest fra A til Z bytte ud med andre ting og sager.

Men det smager sgu’ godt alligevel …

Ingredienser til anden
3-4 andelår
Frisk timian
Salt
Sukker
Smør
Sorte peberkorn

Ingredienser til brødene
150 g hvedemel
10 g gær
Lidt salt
Lidt olivenolie
1,5 dl. vand

Ingredienser på jordskokkerne
Ca. 8 jordskokker
6-7 dl. andefedt
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
Frisk timian
Salt

Ingredienser til grillede jalapenos
Jalapenos
Olie
Salt

Opskrift på anden
Tør anden godt af og giv dem lidt salt og sukker (lidt mer’ salt end sukker) og vakuumpak dem derefter sammen med 9-10 peberkorn og lidt frisk timian.

Dagen efter tørrer du igen anden af, fjerne krydderurter, peberkorn osv. Herefter vakuumpakkes de igen. Denne gang sammen med en lille håndfuld smørterne og yderligere lidt timian.

I sous vide’en ved 80 grader i 12 timers tid, hvorefter de fiskes op igen. Sigt væden fra (gem den – den kan deles i hhv. andefedt og andebouillon, som kan bruges ved andre lejligheder) og læg lårene med fedtsiden op i et ildfast fad. Under ovnens grill til skindet er sprødt og gyldent, og så er de klar.

Opskrift på brødene
Oplæs gær i det lunke vand og tilsæt salt og olie. Ælt herefter melet i til en fast, men ikke for fast, dej, som skal hæve lunt under et fugtigt klæde en time.

Del dejen i 4 dele og tryk dem flade, så de er cirka 1 cm høje. Kast dem på en bageplade og bag dem ved 250 grader i cirka 7-8 minutter til de er hævet op og ser pitabrød-agtige ud.

Opskrift på jordskokkerne
Skræl jordskokkerne og skær dem i skiver på ca. 0,5 cm i tykkelsen. Læg dem herefter i andefedtet sammen med de øvrige – med undtagelse af salt – ingredienser i en gryde.

Læg et stykke fugtigt bagepapir over, som er klippet til, så det går ud til kanterne af gryden. Låg på og i ovnen ved 170 grader i ca. 45-50 minutter.

Herefter skal de køle lidt af i fedtet, inden du fisker dem op og lægger dem på fedtsugende papir og gi’r dem lidt salt.

Opskrift på grillede jalapenos
Flæk dine chilier og skrab kernerne ud. Pensl dem derefter med olie og smid dem på verdens varmeste grillpande. Først på den ene side til de er lidt forkullede og bløde i det, og så samme procedure på den anden side.

Herefter skal de blot have lidt salt, og så er de klar.

Reklamer

One thought on “Americano i fine klæ’r (pitabrød med confit de canard, confiterede jordskokker og grillede jalapeños)”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.