Pankopanerede æggeblommer, arancini al riso, verdens bedste brød, olivenolie pisket som smør, parmesan, syltede rødløg og brombær og nordiske oliven


Antipasti med nordisk præg …

Antal personer:  2 personer
Forberedelsestid: Se nedenfor.
Tilberedningstid: Se nedenfor.

Forberedelses- og tilberedningstid er lidt svær at definere her. De nordiske blommer skal f.eks. liiiige stå 4-5 måneder inden de er klar, olien skal stå i køleskabet natten over osv.

Opskriften på de syltede rødløg og brombær finder du her, mens verdens bedste brød er at finde her.

Men la’ os gå til makronerne med de andre ting fra en ende af …

Ingredienser til æggeblommerne
4 æggeblommer
Pankorasp
Mel
1 let sammenpisket æg
Salt
Peber
Smagsneutral olie

Ingredienser til arancini al riso
Risotto (opskrift her og afkølet natten over)
Lidt mel
1 sammenpisket æg
Rasp
Smagsneutral olie

Ingredienser til olivenolie piske som smør
Olivenolie – ja, bare olivenolie (men en god én)

Ingredienser til nordiske oliven
Grønne, umodne blommer
Groft salt
2 dele eddike
1 del sukker
2 dele vand

Opskrift på æggeblommerne
Smid æggen i sous vide’en ved 64 grader i præcis en time.

Læg æggene i isvand et lille minut, så de er til at røre ved. Herefter kan du pille skallen af, og så kan hviden nemt skylles af under den kolde hane.

Vend æggeblommerne i mel iblandet lidt salt og peber, så i det sammenpiskede æg og til slut i pankorasp.

Opvarm olie til 170 grader og fritér æggeblommerne deri til de er gyldne og sprøde.

Læg dem herefter på fedtsugende papir inden servering.

Opskrift på arancini al riso

Rul små kugler af risottoen, og vend dem herefter i mel. Drys overskydende mel af, og vend dem herefter i æg og derefter i rasp.

Opvarm olie til 160 grader og fritér kuglerne deri i 3-5 minutter til de er sprøde og gyldne. Læg dem herefter på fedtsugende papir inden servering.

Opskrift på olivenolie piske som smør
Hæld olivenolie i en lille beholder med tilhørende tætsluttende låg. Stil beholderen i køleskabet natten over.

Lige inden servering piskes den nu noget stive olivenolie godt og grundigt.

Så’ den klar …

Opskrift på nordiske oliven
Skyl blommerne rigtig grundigt og kassér dem, som er det mindste stødt eller beskadiget på andre måder.

Dæk blommerne med salt i en bøtte, og læg et låg på, så der stadig kan komme luft til og fra – sørg blot for at saltet dækker blommerne 100%.

Stil dem køligt i to måneders tid.

Skyl herefter blommerne fri for salt og smid dem i patentglas med tætsluttende låg. Kog herefter eddike, sukker og vand op, lad det køle af og hæld over.

I køleskabet med dem – denne gang i omkring en måned.

Herefter ta’r du dem ud igen, hælder lagen fra og fylder i stedet op med olivenolie og den tørrede timian og rosmarin.

I køleskabet nok engang med tætsluttende låg – efter en måned kan du begynde at spise af dem.

De er ret salte og smager hen ad grønne, marinerede oliven, men har dog en mere frugtig smag.

Reklamer

One thought on “Pankopanerede æggeblommer, arancini al riso, verdens bedste brød, olivenolie pisket som smør, parmesan, syltede rødløg og brombær og nordiske oliven”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.