Anderilette sous vide


Anderilette.

Mængde:  Et mellemstort patentglas (vel nok til 3-5 personer).
Forberedelsestid: 10 minutter + marinering natten over.
Tilberedningstid: Cirka 12 timer.

Ingredienser
5 andelår
Andefedt
Salt
Frisk timian
Frisk rosmarin
7-8 hele, sorte peberkorn
3-4 laurbærblade

Gnid anden med salt, grofthakket timian, grofthakket rosmarin og knuste laubærblade. Dæk dem så med husholdningsfolie og lad dem marinere natten over sammen med de sorte peberkorn.

Skyl lårene, tør dem grundigt og vakuumpak dem sammen med en ny omgang timian og ekstra andefedt. Mængden af fedt er ikke afgørende – anden skal ikke svømme rundt, men blot lige ha’ dét ekstra, du ved.

Smid dem i sous vide’en ved 80 grader i 10-12 timer, hvorefter de fiskes op (gem det overskydende væske) og kødet finddeles.

Lad væske køl af, så du kan separere fedt og bouillon.

Bland kødet med lidt af fedtet fra vakuumposerne, så det ikke er tørt. Det må det nemlig ikke være.

Smid andekødet i et skoldet/atamonskyllet patentglas og top med andefedt, som forsejler hele herligheden, så den kan holde sig. Pynt fedtet med et tørret laurbærblad – det ser hyggeligt ud.

Reklamer

One thought on “Anderilette sous vide”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.