Pappardelle med laks og citron


Pappardelle med laks og citron.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid: 10 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Ingredienser
500 g pappardelle
4 stykker laksefilet uden skind
2 små skalotteløg i helt små tern
Salt
Peber
Smør
Olie
1 citron
2 dl. piskefløde
1 æggeblomme
Parmesan
Persille

Opskrift
Pappardellen koges aldente alt i mens, at du steger laksen på en drønvarm pande i en blanding af smør og olie. Krydr lige laksen med lidt salt og peber, inden du smider dem på panden.

Efter blot et par minutter på hver side er laksen stadig let rå inden i, men har fået flot stegeskorpe på siderne.

Pil kødet fra hinanden med en gaffel, så du har nogle lidt grove stykker.

Så til saucen: Opvarm lidt olie på en pande ved jævn varme og kyl løgene på. Lad dem svitse et par minutter under omrøring uden at de ta’r farve.

Herefter tilsættes citronsaft og det simrer et par minutter yderligere, hvorefter fløden gør selskab. Lad det tykne lidt.

Så tilsætter du æggeblommen sammen en skefuld eller to af kogevandet fra pastaen. Vend det godt sammen og kom herefter laksen i. Vend forsigtigt rundt og smag til med salt og peber.

Server sammen med pappardellen, frisk parmesan og persille. Og et skud friskkværnet sort peber.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.