Tørstig kylling på grillen


Slurp!

Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 45-50 minutter.

Ingredienser
1 kylling
1 dåse øl, limonade, sodavand, cider eller andet
Salt
Peber

Opskrift
Rens kyllingen grundigt på yder- såvel som inderside. Gnid den herefter grundigt med salt og peber.

Vask den dåse, som du har besluttet kyllingen skal “drikke”; jeg valgte en klementinsodavand. Åbn dåsen og drik halvdelen.

Pres dåsen op i kyllingen, så den kan sidde/stå ligesom på billederne.

Smid kræet på grillen ved indirekte varme på omkring 200-220 grader i 40-50 minutter til kyllingen er gennemstegt og skindet er sprødt og gyldent.

Tag den af grillen, hiv dåsen ud og partér den.


Og kræet før det drak sig fuld på grillen. Eller nåh nej, den drak jo kun  sodavand …

Reklamer

2 kommentarer til “Tørstig kylling på grillen”

  1. DÅSER SMITTER KYLLINGEN
    Mange mener, at kyllingen bliver ekstra dejlig saftig, hvis man putter en halvtom dåseøl op i den, før man griller den. Men er det en god ide? Man må i hvert fald regne med, at der kan være afsmitning af fx bisphenol og anden kemi fra dåsens lak. I det hele taget er en dåse ikke tiltænkt grillens høje temperaturer. Læs mere om bisphenol i dåser: bit.ly/1HbMez8
    Læs mere om at undgå tjærestoffer: bit.ly/27CY2Zb
    Læs mere om hygiejne når du griller: bit.ly/1XBJGE7

    1. Tja, sikkert rigtigt alt sammen, men nogle gange må man leve livet farligt. I det mindste var kræet øko – så bli’r man da ikke fyldt med diverse stoffer dén vej igennem 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.