Nikuman – japansk street food


Nikuman.

Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 30 minutter + 30 minutters hævning.

Da jeg gik i folkeskole og havde helt korte shorts på og sår på knæene, der kunne man i skoleboden købe en grovbolle, som vi udhulede og proppede en frikadelle ind i. Hverken grovbolle eller frikadelle var af speciel god kvalitet; den ene – altså grovbollen – var mest bare størknet luft med lidt kerner i, mens den anden var den klassiske, fede frost-sag, som blot blev lunet i en stor industriovn. Men jeg elskede det!

Det her betragter jeg lidt som det japanske modstykke – dog synes jeg, at jeg kvalitetsmæssigt lige har hævet det lidt. Trods alt.

Ingredienser
2 dl. vand
4 tsk. tørgær
400 g hvedemel
6 tsk. sukker
2 tsk. bagepulver
4 tsk. smagsneutral olie
400 g hakket svinekød
5-6 skyøre
100 g vandkastanjer
1 lille løg
1 tsk. ingefærpasta
2 spsk. soya
1 spsk. sake
1 spsk. østerssauce
1 spsk. sesamolie
1-2 spsk. maizena
1 spsk. sukker

Opskrift
Først skal du i gang med dejen: Hæld tørgær i det lunkne vand, og lad det boble op. Det ta’r en fem minutters penge.

I mens blander du mel, sukker og bagepulver i en anden skål, hvorefter det blandes med gær og vand samt olie. Ælt godt igennem ca. 10 minutter og lad det hæve i en halv time under husholdningsfilm.

Så til fyldet: Snit skyøre, vandkastanjer og løg ganske fint og bland med kød, ingefærpasta, soya, sake, østerssauce, sesamolie, maizena og sukker. Ælt godt igennem.

Del dejen i 8 og rul dem ud til små, tykke pandekager. Fordel kødet i små bolde mit på hver pandekage, og fold dejen op om. Sørg for at lukke dem godt til, så der ikke slipper væde ud, når de om lidt skal dampes.

Læg dem på et stykke bagepapir med huller i, i en bambusdamper og damp dem i ca. 25 minutter. Måske 30 minutter.

Servér med hoisin sauce.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s