Forloren hare


Forloren hare.

Mængde: 3 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 45 minutter.

Ja, en køn ret er det sandt for dyden ikke. Jeg si’r ikke, at de gamle danske retter ikke kan gøres pæne og være en fryd for øjet – det er blot ikke lige tilfældet her. Men lad nu det ligge; det smager sgu’ godt, gør det. Og den førstefødte har nu en ny livret …

Ingredienser
700 g hakket kalv og flæsk
2 æg
1,5 dl. rasp
5 knuste, tørrede enebær
1 tsk. knuste korianderfrø
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret rosmarin
5 g salt
Peber
9 skiver bacon
1 spsk. smør
1 spsk. mel
0,75 l bouillon
4 dl. sødmælk
1 dl. piskefløde
Ribsgelé (opskrift her)
Kartofler

Opskrift
Bland det hakkede kød med æg, rasp og krydderier. Smag til med salt og peber, og form til tre små farsbrød, som derefter rulles i baconstykkerne.

Opvarm lidt olie og smør på en pande, og steg så farsbrødene på alle sider, til baconen er sprød.

Læg dem i et ildfast fad.

Bag smørret op med mel under kraftig omrøring, hvorefter mælk og bouillon røres i lidt efter lidt; sørg endelig for, at der ingen melklumper er i saucen.

Tilsæt evt. lidt kulør, og hæld derefter saucen over dine farsbrød.

I ovnen med krabaterne ved 180 grader i en halv times tid.

Tag harerne ud, og sigt saucen som derefter koges op og tilsættes fløde og 1-2 spsk. ribsgelé efter smag. Smag til med salt og peber.

Servér harerne med kartofler, saucen og lidt ekstra ribsgelé.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s