Okse-curry med spinat


Okse-curry med spinat.

Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter + ca. 4-5 timer til marinering.
Tilberedningstid: 45 minutter.

Måske ikke den flotteste ret, men det er sammenkogte retter nu sjældent, hvis man tænker over det – men det laver jo ikke om på, at skidtet smager rasende godt.

Ingredienser
600 g oksetern
1 løg
200 g helbladet spinat (frost er fint til denne ret)
2,5 dl. creme fraiche
1 spsk. gurkemeje
2 spsk. bezan (kikærtemel)
Salt
Peber
5 kanelstænger a ca. 4 cm
2 laurbærblade
5 grønne kardemommekapsler
5 nelliker
2 tsk. spidskommen
1 tsk. chili
2 tsk. garam masala
1 dåse hakkede tomater
1 dl. vand
2 tsk. hvidløgspasta
2 tsk. ingefærpasta
4 spsk. rapsolie

Opskrift
Okekødet trimmes for sener og fedt. Pisk så creme fraiche med bezan og gurkemeje, og vend det i kødet, som derefter skal marinere i 4-5 timer.

Knus kardemommekapslerne og tag kornene ud. Smid dem i en kaffemølle med nellikerne og kør til fint pulver.

Opvarm olien i en gryde ved svag til jævn varme, og tilsæt så kanelstænger, laurbærblade og blandingen af nelliker og kardemommekornerne. Lad det bruse op ca. 30 sekunder under omrøring, inden hvidløgs- og ingefærpasta tilsættes. Rør rundt og lad simre i 2 minutter.

Finthakket løg gør nu blandingen selskab, og svitser med under omrøring i 5-6 minutter. Tilsæt så de hakkede tomater, spidskommen garam masala og vand samt chili, inden kødet ryger med også. Smag til med salt og peber.

Kog op og læg låg på, og lad det hygge sig i 30-40 minutter.

Serveres med friskkogte basmatiris.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s