Stikkelsbærtrifli møder gammeldags æblekage – sådan cirka …


Mmmmm, så’ det sommer …

Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter +  afdrypning til ribsgelé natten over.
Tilberedningstid: 20 minutter + afkøling.

Ingredienser til stikkelsbærgrøden
500 g stikkelsbær
200 g sukker
1 vaniljestang

Ingredienser til ribsgeléen (nok til 2 små syltetøjsglas)
500 g ribs
Sukker afhængig af ribssaft (se opskriften)
Atamon

Andre ingredienser
Fløde
Makroner

Opskrift på stikkelsbærgrøden
Skyl bærrene grundigt og nip stilk og blomst af. Kog herefter langsomt op sammen med sukker og vanilje (kornene skrabet ud af vaniljen, men vaniljestangen skal gerne med i grøden).

Kog en 5-6 minutter ved svag varme, så det kun lige bobler til grøden har en god konsistens.

Køl grøden af efter du lige har fisket vaniljestængerne op.

Opskrift på ribsgeléen
Smid ribsene i en gryde og bring dem langsomt i kog. Kog til bærrene brister, og smid dem derefter i en si, så saften kan dryppe fra og ned i en gryde.

Lad dem dryppe af natten over i køleskabet; pres endelig ikke på bærrene, for så bliver geléen uklar.

Afmål saften og tilsæt 100 g sukker pr. 1 dl. saft.

Kog langsomt mens du langsomt tilsætter sukkeret under omrøring. Lad koge i ca. 15 minutter, hvorefter saften hældes på Atamon-skyllede glas med tilhørende tætsluttende låg når saften er afskummet for evt. urenheder.

Lad geléen afkøle.

Anretning
Knus lidt makroner og læg dem i bunden af et passende glas. Anret herefter lidt grød ovenpå og top med en god klat flødeskum og ribsgelé.

Reklamer

En mening om “Stikkelsbærtrifli møder gammeldags æblekage – sådan cirka …”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s