Grillet jomfruhummer med knuste, nye kartofler og grove chips af samme


Aaah, dét er sommer!

Mængde: 3 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Uhm, dét er smagen af sol og sommer! Allerede når jomfruhummerne rammer grillen begynder det at dufte intet mindre end fantastisk. Og med de små, fine, nye, danske kartofler, så er alt – ALT – godt. Lige indtil næste regnvejrsfront rammer landet selvfølgelig …

Ingredienser
9-12 friske jomfruhummere
2 fed hvidløg
Olivenolie
Dild
Citronsaft
Lidt hvidvin
25 g + 25 g smør
Salt
Peber
1 kg nye kartofler
1 dl. creme fraiche
Smagsneutral olie

Opskrift
Skrab kartoflerne og kog dem, så de akkurat er møre, men stadig har masser af bid. Herefter tilsættes end håndfuld friskhakket dild, 25 g smør og creme fraiche. Mos groft og smag til med salt og peber.

Jomfruhummerne skal flækkes på langs fra hoved og ned. Herefter lægges de i en foliebakke og der smides lidt olivenolie over sammen med hakket hvidløg, lidt dild, hvidvin og små klatter smør samt lidt salt og peber.

På grillen med dem for fuld skrue i et par minutter – så er de klar, og skal blot anrettes oven på mosen.

For at give retten lidt knas kan du tage at par kartofler fra, inden du koger dem. Skær dem i tynde skiver og friter dem i smagsneutral olie på 170 grader til de er sprøde og gyldne, hvorefter de fiskes op med en hulske, lægges på fedtsugende papir og drysses med lidt salt.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s