To varme geder …


Fransk på tallerknen – bestemt ikke i vejret …

Mængde: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 5-7 minutter.

Kalenderen si’r sommer. Det’ er der åbenbart no’en, som har glemt at fortælle vejret. Jeg har netop læst, at vi har været nede på 2,1 grad natten mellem onsdag og torsdag. Og dagstimerne får heller ikke sveden til at dryppe fra næsen ned i kødgryderne.

Men derfor kan man jo godt prøve at gøre maden lidt fransk og sommerlig – hvis man så drikker et godt glas vin til, mens man spiser den, og forsøger at lade som om, at tæppet man har rullet sig selv ind i, er en varm middelhavsvind, så begynder det at ligne noget. Altså indtil man åbner øjnene igen til en semi-grå himmel og en vind så kold, at selv pingvinerne takker nej.

Ingredienser
1/2 daggammelt baguette
Parmaskinke
Blåbærsyltetøj
Gedeost
1/2 spidskål
Lidt smør
Lidt olivenolie
Salt
Peber
2 spsk. piskefløde
1 æble
Frisk timian
Flydende honning

Opskrift
Spidskålen snittes helt fint og ryger på en pande, med smør og olie, som lige har fået lov at bruse af. Rør rundt i det, til det netop falder sammen hvorefter fløde ryger på. Smag til med salt og peber.

Imens skæres brødet i passende skiver, og der lægges skiver af gedeost på som dryppes med lidt honning. Smid dem under ovnens grill-element til osten er smeltet og brøde sprødt i kanterne.

På halvdelen af brødene kommes spidskålblandingen, som toppes med frisk timian og på den anden halvdel smider du blot en skive skinke og en klar blåbærsyltetøj.

Nemt og med en snert af fransk – lækkert mens man sidder foran kaminen og nyder den danske version af vejrfænomenet “sommer”.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s