Kopi-paella


Nogle gange er kopier gode nok …

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 45 minutter.

Nogle gange kan man simpelthen ikke overskue originalen; den kan f.eks. være for dyr eller for svær at få fat i. Og nogle gange er en kopi så bare god nok.

Her er en (hurtig) opskrift på en paella, som på ingen måde er en paella. Og så alligevel lidt. På sådan en kopi-agtig måde, du ved, hvor man får, hvad man betaler for …

Ingredienser
2 tomater skåret i små tern
2 fed finthakket hvidløg
1 dl. hvidvin
3 dl. hønsebouillon
2,5 dl. ris
1 brev farve- og smags-halløj fra Spanien til paella (kan udelades, så bliver det bare ikke en ligeså flot gul farve)
1 knsp. safran
3 kyllingelår
1 spsk. olivenolie
Salt
Peber
1 dl. ærter
4 friske, ferske chorizo
Frisk persille til pynt

Opskrift
Smid kyllingelårene i en 200 grader varm ovn efter de er penslet med lidt olivenolie og salt og peber. 45 minutter. Tag dem derefter ud, og pil kødet fra.

Svits – uden at de tager decideret farve – hvidløg i olien ved jævn varme. Tilsæt herefter ris, bouillon , farve-halløjet, safran og vin og lad det simre ved svag varme (og under låg) i ca. 15 minutter. Smag lige til med salt og peber, inden du smider låget på.

Steg i mens pølserne i grove skiver, og smid dem derefter ned til risene sammen med ærter og tomat. Tilsæt evt. lige en lille deciliter vand, hvis det hele ser lidt tørt ud, og lad det så simre i yderligere et par minutter. Nåh ja, og kyllingen skal også i.

Servér med frisk persille.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s