Spaghetti med fløde, pancetta og pocheret æggeblomme


Spaghetti med fløde, pancetta og pocheret æggeblomme.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 60 minutter.

En halv-arrogant udgave af en gammel kending: Spaghetti Carbonara.

Pancettaen – en god pancetta fumée – bruges her rå. Ikke lige noget, som man vil kaste sig ud i med en almindelig, tarvelig bacon fra den gode Hr. Steff Houlberg, men det er her, at pancettaen virkelig skiller sig ud og viser, hvad den dur til.

En genial ret til en god, solskinsfyldt onsdag …

Ingredienser
2 æg
Spaghetti
1 dl. piskefløde
Ca. 150 g friskrevet parmesan
Friskkværnet, sort peber
Pancetta efter smag i helt tynde skiver
Frisk timian til pynt

Opskrift
Start med æggene: Smid dem i sous vide’en ved 63,5 grader i en lille times tid. Herefter skal du blot pille skallen af, og derefter skylle hviden af under en tynd, kold vandstråle. Men gør det først lige inden servering, så æggeblommen stadig er lun, når der prikkes hul på den.

Spaghettien koges i mens aldente, og blandes herefter over jævn varme med piskefløde blandet med peber og parmesan. Smag til med salt og peber.

Server spaghettien med tynde skiver pancetta og en pocheret æggeblomme på toppen samt ekstra friskrevet parmesan og en dusk frisk timian. Og et ekstra skud friskkværnet, sort peber også. Det har aldrig gjort skade …

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s