Pantomaca, albondigas og manchego


Pantomaca, albondigas og manchego.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 55 minutter.

Okay, okay, det eneste som reelt er, hvad det i overskriften gør sig ud for at være er Manchegoen. De andre kan vist kun bryste sig af at være efterligninger af de spanske originaler – men derfor er det nu god mad alligevel.

Ingredienser pantomaca
2 skiver brød (gerne fra i går)
1 tomat
1 fed hvidløg
God olivenolie

Ingredienser albondigas
400 g friske salsiccia
4 tomater
1 fed hvidløg
1 stort løg
Olivenolie
Salt
Peber

Andre ingredienser
Manchego

Opskrift pantomaca
Rist brødet, skær hvidløget på tværs, og gnid brødskiverne med dem. Halvér herefter tomaten og gnid brødskiverne med dem. Det må gerne blive sådan lidt snasket i det, du ved.

Dryp brødene med rigelig, god, grøn olivenolie, og så er du klar …

Opskrift albondigas
Skær enderne af pølserne, og tryk kødet ud i små klatter, som du former til små kødboller.

I en sauterpande opvarmer du en god slat olie ved lav varme, som du smider finthakket løg og hvidløg i. Under jævnlig omrøring lader du løgene klare, uden at de tager farve. 10-15 minutter er tidshorisonten på dén del.

Tilsæt herefter hakkede tomater og smag til med salt og peber.

Kog op og skru ned til lav simre-varme igen, hvorefter saucen skal hygge sig i ca. 40 minutter. Rør i sagerne fra tid til anden.

I mens steger du lige kødbollerne på alle sider i fedtstof, så der kommer stegeskorpe, men kødbollerne ikke bliver decideret færdigtilberedte.

Herefter skal de koge færdig i saucen de sidste 10 minutter.

Bum, saucen er klar …

Så’ der serveret …
Skær osten i grove skiver, og dryp lidt god olivenolie over. Ved siden af anrettes en flok albondigas og ved siden af igen kan du smide brødene. Pynt med lidt friske krydderurter hist og pist …

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s