Poori med rejer


Poori med rejer.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter + 15 minutters hvile for brødene.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Ingredienser til brødene
225 g fuldkornsmel
En knivspids salt
30 g smeltet ghee
Ca. 1 dl. vand
Smagsneutral olie til stegning

Ingredienser til fyldet
2 tsk. korianderfrø
6-7 sorte peberkorn
1 tsk. hvidløgspasta
1 tsk. gurkemeje
0,5 tsk. chilipulver
Lidt salt
25 g ghee
1 stort, finthakket løg
2 dåser hakkede tomater
Lidt rørsukker
250 g store, pillede vannamei-rejer
1 tsk. garam masala
Frisk koriander

Opskrift på brødene
Sigt melet og bland med salt. Hæld herefter den smeltede ghee i, og begynd at ælte, hvorefter vandet kommes i lidt efter lidt under konstant æltning til dejen har en god, let klistret konsistens.

Hæld yderligere lidt mel ud på bordet, del dejen i ca. 12 stykker og rul dem til små pandekager på ca. 0,5 cm tykkelse.

Opvarm olie i en pande til 170 grader og steg brødene deri i ca. 30 sekunder på hver side

Tag dem op med en tang og læg dem på fedtsugende papir.

Opskrift på fyldet
Korianderfrø, peberkorn, gurkemeje og chili smides i en kaffekværn, og køres til pulver, hvorefter det blandes med hvidløg, så du har en velduftende krydderipasta.

Smelt ghee i en wok eller sauterpande, og brænd herefter krydderipastaen lidt af i omkring 30 sekunder under konstant omrøring.

Tilsæt så løg og rør i yderligere i 30 sekunder, inden du smider de hakkede tomater samme vej.

Kog op og lad simre i 10 minutters tid. Smag evt. til med lidt salt.

Tilsæt rejer, sukker og garam masala og rør rundt, inden du serverer med frisk koriander efter smag.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.