Rødbede-gravad laks, bolchebedechips og fennikelcreme


Aftenens anretning.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter + natten over for laksen.
Tilberedningstid: 20 minutter.

Ingredienser
1 godt stykke laks uden skind
1 bdt. dild
1 lille rødbede
3 tsk. salt
1-1,5 dl. rørsukker
2 små bolchebeder
Smagsneutral olie
1 fennikel
1 dl. Noilly Prat
3 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
Salt
Peber
Spæde salater

Opskrift
Læg laksen i et passende fad. Bland rørsukker med salt og fordel over laksen. Ovenpå kommes hakket dild og til slut rødbeden, som du lige kører på et råkostjern først. Dæk med husholdningsfilm og placér det i køleskabet natten over.

Fennikel skæres i tern og kommes i en gryde med olivenolie. Efter et par minutter kommes Noilly Prat ved, og hele herligheden koges i en 15 minutters tid. Herefter blendes tingene sammen med smør og der smages til med salt og peber.

Skræl bolchebederne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Opvarm den smagsneutrale olie til 160-170 grader og smid skiverne i. Lad dem blive sprøde, og fisk dem så op og læg dem på fedtsugende papir med et gavmildt drys flagesalt over. Fritér skiverne lidt af gangen, så olien ikke bliver for kold undervejs.

Børs sukkerblandingen, dild og rødbede af laksen og skær den i så tynde skiver som muligt. Anret lakseskiverne på en bund af de spæde salatblade med bolchebede-chipsene ovenpå, og fennikelcremen ved siden af.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s