Tarteletter med høns i asparges


Tarteletter med høns i asparges.

Antal personer: 5-6 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 2 timer.

Ingredienser
1 god, stor kylling
2 gulerødder
1 løg
1 lille knoldselleri
4 laurbærblade
Frisk timian
Persille
2 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
Fløde
6-8 hvide asparges fra glas
Salt
Peber

Opkrift
Smid kyllingen i en stor gryde sammen med gulerødder i grove tern, løg i grove både og knoldselleri i tern. Og derudover også laurbærblade, timian og persille.

Kog til kødet er mørt og nogenlunde nemt kan pilles fra kyllingen (du må gerne lige lægge den til afkøling, hvis du har kontorfingre ligesom jeg). En lille times tid er nok ikke helt ved siden af.

Smid det pillede skrog tilbage i bouillonen og kog i en times til yderligere. Sigt herefter de udkogte grøntsager, kyllingeskrog og urter fra, så du blot har den velsmagende bouillon tilbage.

Lav en opbagning med mel og smør og spæd og med bouillon og lidt aspargesvand under konstant omrøring. Tilsæt også lidt fløde til du har en sauce med lige dén konsistens, som du ønsker.

Så skal den pillede kylling ellers i sammen med asparges i mundrette stykker.

Kog op og smag til med salt og peber, og servér i tarteletterne med en dusk frisk persille.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s