Coq au vin-lignende sag i ovn


Coq au vin-lignende sag i ovn.

Antal personer: 4-6 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 1 time og 20 minutter.

Rigtig – altså sådan rigtig, rigtig – coq au vin er det ikke. Men det er godt.

Ingredienser
1 stor kylling på knap et par kilo
1 pakke god bacon
4 forårsløg
12-15 fed hvidløg
1 gulerod
1 flaske rødvin
0,5 liter hønsebouillon
Frisk timian
Olivenolie
Salt
Peber

Opskrift
Hak bacon og forårsløg fint. Bland med en god stor håndfuld frisk timian, lidt olivenolie og en smule salt og peber. Og en lille slat olivenolie.

Løsn skindet efter bedste evne på kyllingen, og prop ovenstående ind under. Gem dog lige et par spiseskefulde. Pas på, at det ikke sprækker. En 12-15 fed hvidløg, som du bare lader skallen sidde på, men lige knuser med håndroden, skal også ind under skindet.

Luk til med kødnål.

Smør skindet udvendig med olie og krydr med salt og peber.

I ovnen med uhyret ved 180 grader i noget der minder om 1 time og 15-20 minutter. Eller til skindet er sprødt, og der kun kommer klar saft ud, hvis du lige prikker i kødet.

I mens kyllingen er i ovnen plasker du rødvin i en gryde sammen med den sidste del af det, som også er under skindet, en gulerod i grove stykker og timian. Bouillon skal også i gryden.

Kog ind til 1/4.

Servér kyllingen med friskkogte ris og saucen.

Reklamer

En mening om “Coq au vin-lignende sag i ovn”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s