Senneps- og faringlaserede svinekæber i porter med knust kartoffel- og rosenkålskompot


Velsmag.

Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 2,5-3 timer.

Ingredienser
1 kg svinekæber befriet for senen
1/2 flaske porter
1/2 liter svinebouillon (jeg havde noget fra grisetæerne)
1 gulerod i grove tern
1 løg i grove tern
1 fed hvidløg i grove skiver
Timian
75 g smør
Smagsneutral olie
1 kg. kartofler
20-25 små rosenkål
Salt
Peber
1 lille håndfuld mandler
2 spsk. sennep
2 spsk. brun farin

Opskrift
Opvarm 25 g smør med lidt olie og smid kæberne på. Brun dem på alle sider, og tag dem fra varmen.

Smid herefter løg (begge slags) og gulerod på panden og brun det af.Hæld porter og bouillon ved og kog ind til ca. halvdelen.

Læg kæberne i en stegeso og hæld saucen over.

Låg på og i ovnen ved 150 grader i alt fra 2-3 timer.

Tag så kæberne fra og si grøntsagerne fra væsken – det er væsken du skal gemme.

Kog væsken ind til 1/3, så den er god tyk og vanvittig velsmagende. Lige inden servering piskes 25 koldt smør i tern i, og så har du en raaaasende god sauce.

I mens koges kartoflerne i ca. 8-9 minutter inden du tilsætter rosenkål, som er skåret i kvarter (gem et par blade til pynt inden du koger dem). Kog yderligere små fem minutter til kartoflerne er møre.

Så skal du lige tilbage til kæberne, som du dypper i sennep blandet med farin (ryst lige det overskydende af). Under ovnens grill med dem til de er sprød-agtige på ydersiden. Så’ de nemlig klar …

Hæld vandet fra og knus dem med håndroden, inden du smider dem på en brandvarm pande med 25 g smør og olie. Lad dem ligge og brune inden du vender dem, og laver samme kunststykke på den anden side.

Servér kæberne anrettet på en tallerken med kartofler og rosenkål nederst. Så et par af rosenkålbladene, som du ikke kogte med og grofthakkede, tørstegte mandler. Øverst lidt sauce.

WAUW!

Advertisements

En mening om “Senneps- og faringlaserede svinekæber i porter med knust kartoffel- og rosenkålskompot”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s