Chapati med falafel og hjemmelavet Sambal Oelek

sambal
Chapati med falafel og hjemmelavet Sambal Oelek.

Mængde: 2 personer (og et lille glas Sambal Oelek).
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.

Det her er egentlig ikke så meget en opskrift på chapati’erne og fyldet deri; de er mere eller mindre end undskyldning for at kunne smide en opskrift på den hjemmelavede Sambal Oelek. Sambal Oelek er i øvrigt i helv…. stærk (i hvert fald i dette tilfælde) chilisauce/pasta, som gør sig rigtig godt i asiatisk og mellemøstlig mad.

Ingredienser til Sambal’en
15 røde bird’s eye-chilier (også kaldet thai-chili)
0,5 dl. æblecidereddike
0,5 dl. vand
Salt
1 spsk. rørsukker
1-1,5 dl. olie

Andre ingredienser
Chapati (opskrift her)
Rucola
Tomater
Agurk
Rødløg
Falafel

Opskrift på Sambal’en
Skær stilken af chilierne og hak dem forholdsvis fint. Smid dem (inkl. kernerne) i en blender, og herefter i en gryde sammen med rørsukker, lidt salt, eddike og vand.

Kog op og lad simre til væden praktisk talt er kogt væk.

Hæld 2/3 af olien i og kog ganske kort op igen. Hæld på glas, og den sidste slat olie i toppen.

Og så’ der serveret …
På chapati’erne lægger du lidt rucola, så en blanding af tomat og agurk i helt små, fine tern, et par falafler og til slut rødløg i tynde skiver og nogle gode dryp Sambal Oelek.

Advertisements

2 meninger om “Chapati med falafel og hjemmelavet Sambal Oelek”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s