Spiegeleier mit Speck und brattkartoffeln

spiegeleier
Spiegeleier mit Speck und brattkartoffeln.

Mængde: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.

Som bekendt har der været noget stille på bloggen den senere tid. Den årlige skitur har stået i vejen for den hjemmelavede mad, hvor hotellets køkken i stedet har ageret stand-in. Ikke dårligt. Slet ikke dårligt.

Men man må jo i gang igen; pengene hoppe jo ikke ind på kontoen af sig selv, så dagligdagen må op at køre.

Og hvordan kommer man bedst i gang igen på madfronten, når man – som jeg – rammes hårdt og brutalt af post-ferie-gakkelaks-depression? Selvfølgelig med mad fra regionen man netop er vendt hjem fra. Så hermed “Spiegeleier mit Speck und brattkartoffeln” straight out of den tyrolske del af Italien …

Ingredienser
2 æg
4 bagekartofler
8 skiver speck fra Tyrol
Smør
Smagsneutral olie
Salt
Peber
Purløg

Opskrift
Skræl kartoflerne og halvér dem. Kog dem derefter i saltet vand til de netop ikke er møre. Hæld vandet fra, og skær dem så i grove skiver.

Opvarm så smør og olie på en pande ved jævn varme og smid kartoflerne på. Lad være med at ruske rundt i dem hele tiden, men lad dem få stegeskorpe og vend dem så fra tid til anden, så de bliver ensartede hele vejen rundt. Smag til med salt og peber.

I mens opvarmer du lidt olie på en anden pande, hvor du smider heeeelt tynde skiver af speck på. Lad det blive sprødt og lækkert, vend dem, og gør det samme på den anden side.

På en tredje pande opvarmer du mer’ olie og smør. Lad det bruse af, og smid æggene på. Spejl dem, som du nu engang synes de er bedst.

Anret ved at lægge kartofler nederst, så speck efterfulgt af spejlæg og lidt finthakket purløg.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s