Dahl med grønne linser, ingefær-yoghurt og papadams

lentils
Dahl med grønne linser, ingefær-yoghurt og papadams.

Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 35 minutter.

Indrømmet: Retten vinder udseendemæssigt ingen priser. Og det lyder ærlig talt også – i hvert fald i mine ører, som godt kan li’ at ordet “kød” indgår i rettens beskrivelse – lidt kedeligt.

Men.

Det smager fa’me godt. Det er lækkert krydret, og ingefæren i youghurten er også med til at give retten lidt kant.

Ingredienser
3,5 dl. grønne linser
0,5 liter hønsebouillon
2 løg
1 spsk. ghee
2 tsk. garam masala
0,25 liter creme fraiche
1 tsk. ingefærpasta
Salt
Peber
Papadams
Smagsneutral olie

Opskrift
Hak løgene fint og svits dem i en gryde med ghee og garam masala til de er klare. Smid herefter linserne i sammen med bouillon. Kog op og lad simre i en halv times tid, hvorefter overskydende væske hældes fra.

Rør creme fraiche med ingefær og smag til med salt og peber.

Opvarm olien i en pande – der skal være ca. 1 cm. Når olien er 170 grader smider du en papadam i, lader den folde sig ud og tager den derefter op med en tang og lægger den på fedtsugende papir. Forsæt til du har det antal papadams, som du finder passende.

Så er det ellers bare at servere – evt. med lidt ekstra chilisauce.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s