Kyllingen der elskede kaffe og cognac

gastrik
Kyllingen der elskede kaffe og cognac.

Mængde: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 25-30 minutter.

Historien om “Kyllingen der elskede kaffe og cognac” handler om en kylling, der i selskab med sine gode venner hasselnødder og svampe (og lidt timian og andre gode sager), mere eller mindre drukner sig selv i de to væsker.

Og de gør det godt. Kyllingen – såvel som svampe og hasselnødder – ta’r smag som bare pokker, og får helt nyt liv …

Ingredienser til kyllingen
2 kyllingefileter
1 spsk. smør
1 spsk. olie
Salt
Peber

Opskrift på saucen
50 g sukker
1 dl. æblecidereddike
1 friskbrygget espresso
2 spsk. cognac

Ingredienser til hasselnødderne
En håndfuld hasselnødder
20 g sukker
1 friskbrygget epsresso

Ingredienser til svampe
200 g blandede svampe (jeg brugte markchampignoner, enoki samt brune og hvide bøgehatte)
1 spsk. cognac
1 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
1 lille dusk frisk timian

Ingredienser til kåloblater
4-8 hele spidskålsblade
2 spsk. smør

Opskrift på kyllingen
Opvarm smør og olie på en pande ved jævn varme, giv kyllingen en omgang salt og peber på hver side, og smid dem så ellers på panden.

Når den er gylden og sprød på den ene side, så vender du og gør kunststykket efter på den anden side. Når krabaten er gennemstegt, så er den klar.

Opskrift på saucen
Smelt sukkeret ved jævn varme på en pande. Når det er smeltet tilsætter du – lidt efter lidt – eddike og koger inde til en sirup. Så skal kaffen tilsættes og du koger ind igen. Samme omgang med cognac til sidst.

Opskrift på hasselnødderne
Nødderne smides i ovnen ved 200 grader i 5-10 minutter, hvorefter skallen kan gnides af i et snuptag.

Smelt så sukker på en pande, så du har en flydende karamelmasse. Tilsæt kaffe og nødder og rusk rundt, så de får massen fordel på sig.

Hæld blandingen på en bageplade med bagepapir og lad det køle af, inden du kan skille dem lidt fra hinanden.

Opskrift på svampene
Opvarm smør og olie på en pande ved tårnhøj varme, hvorefter svampene skal på. Er der – som i mit tilfælde – stor forskel på størrelsen af de forskellige svampe, så skal de første lige have et minut eller to før de små kommer på.

Salt, peber og timian på og lad dem hygge sig til svampene er tilberedt, men stadig har bid.

Opskrift på kåloblaterne
Udstik kålbladene med en lille udstikkerring. Opvarm smør på en pande, og læg dem på. Placér en tung gryde på, så kålen holdes flad. Når kålen – efter et minut eller to – er sprød og stegt på den ene side, så vender du dem og gør det samme på den anden.

Anretning
Læg kåloblaterne på en tallerken, og læg skiver af kylling på. Top herefter med svampene, og drys hasselnødderne omkring. Herefter fordeles lidt sauce omkring, og så er det ellers bare om at gå i gang …

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s