Moules frites – en spin off-ret fra test af den ene nytårsmenu …

moules
Moules frites.

Mængde: 2 ret sultne personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 10 minutter til muslingerne og 15-20 minutter til fritterne.

Den ene af retterne til årets nytårsfest kræver en muslingefond. Og til den skal der bruges blåmuslinger. Blåmuslingerne der skal bruges, kan desværre ikke spises efterfølgende (eller det kan de nok godt, men da de koger lidt for længe og efterfølgende trækker i væden, så er de nok ikke ret interessante), men da jeg kun kunne købe 1,5 kg muslinger, og kun skulle bruge 0,5 kg, så var der jo 1 kg, som skulle bruges til ét eller andet – hurra! Moules frites skulle der til …

Ingredienser
4 store bagekartofler
Smagsneutral olie
Salt
1 kg blåmuslinger
1 lille håndfuld frisk estragon
1 lille håndfuld frisk timian
1 lille håndfuld friskhakket persille
1 stort glas hvidvin
1 finthakket skalotteløg

Opskrift
Start med fritterne – de ta’r ubetinget længst tid. Skræl kartoflerne og skære dem til fritter. Tør dem herefter grundigt inden du smider en håndfuld af dem i olie, som er ca. 170 grader varm. Tag dem op med en hulske, når de er sprøde og gyldne og lad dem dryppe af på fedtsugende papir, og fortsæt til der er fritter i lange baner.

Muslingerne renses. De lukkede er fine, men er der en åbne skal du lige give den et gok. Lukker den sig er den god nok, men forbliver den åben, så skal den kasseres. Det samme skal muslinger, hvor skallen er gået i stykker.

Opvarm lidt olie i en sauterpande og smid løg, estragon og timian på. Når løgene er klare, skruer du op for varmen og smider vin og muslinger på. På med et låg og lad dem dampe i 4-5 minutter til muslingerne åbner sig (de lukkede kasserer du). Rusk rundt i dem en gang eller to undervejs.

Drys med friskhakket persille og så er det ellers bare at servere med fritterne on the side.

Fransk fastfood når det er bedst …

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s