Hvid glögg med æblesaft, calvados og lidt varme krydderier

glogg
Glögg inden det er … Tja, glögg.

Mængde: Lige over 2 liter.
Forberedelsestid:
5 minutter.
Tilberedningstid: 10 minutter.

Julen står for døren. Du kan ligeså godt indse det. Hvorfor ikke lade det hele glide lidt nemmere med en omgang hvid glögg? Du får varmen, og i denne udgave hverken rosiner eller mandelsplitter siddende fast mellem tænderne …

Ingredienser
2 liter rigtig god ufiltreret æblesaft (gerne lidt syrlig)
3 stænger kanel
5 stjerneanis
1 knold ingefær, skrællet og skåret i små tern
1 vanillestang
Rørsukker efter behag; smag dig lidt frem
3-4 dl. calvados

Opskrift
Alt med undtagelse af calvados varmes op til lige under kogepunktet. Herefter hældes det gennem en sigte, så ingefæren kan sorteres fra. De resterende krydderier og saften ryger så tilbage i gryden, og calvados tilsættes. Varm kort op, og servér straks …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s