Saftig kylling i sauce på brændte peberfrugter

peberfrugt
Mmmmm …

Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 45 minutter.

Ingredienser
4 kyllingebryster
3 røde peberfrugter
2 dåser hakkede tomater
2 små, finthakkede løg
2 fed finthakkede hvidløg
3 tsk. Herbes de Provence
2 knuste peperocini
Salt
Peber
Olivenolie
1 lille bdt. persille
Feta
Fettuccine

Opskrift
Skær peberfrugterne i kvarter, og fjern kernerne. Læg dem i et ildfast fad, og smid dem under ovnens grill til de er godt sorte.

Læg peberfrugterne i en frysepose, som du binder knude på. Lad dem ligge i et par minutter og dampe derinde, inden du lukker dem ud igen og nemt fjerner det sorte skind.

Skær herefter peberfrugterne i grove stykker.

I mens opvarmes olie i en gryde ved jævn varme og løg smides deri. Lad dem blive klare, inden hvidløg ryger samme vej sammen med Herbes de Provence, hakkede tomater, peperocini, salt, peber og halvdelen af den hakkede persille.

Til slut skal peberfrugterne også deri, og skal skal det hele lige runde blenderen og køres til en grov sauce.

Tilbage i gryden med saucen, og så skal kyllingerne eller i. Låg på og lad det simre i en halv times tid oder so, til kyllingen er gennemstegt.

Server med friskkogt fettuccine, den resterende hakkede persille og smuldret feta.

2 meninger om “Saftig kylling i sauce på brændte peberfrugter”

  1. Hej Thomas,

    Det ser som altid lækkert ud🙂

    Peperocini ? Hvad er det, en græsk peber eller mild italiensk chili, jeg synes ikke jeg kan finde ud af hvad det er. Og hvor har du købt det.

    \Ole

    1. Hej Ole

      Tak for de pæne ord – det er altid rart, når der er nogen, som synes, at retterne ser indbydende ud.

      Jeg kan godt forstå, at du har svært ved at finde “peperocini”, for det er der slet ikke noget, der hedder. Jeg har ganske enkelt stavet det forkert. Det kan være, at du har mere held til at finde dem, hvis du søger efter “peperoncino” (eller “peperoncini” i flertal).

      Peperoncino er som hovedregel af chili-typen “Capsicum annuum” eller “Capsicum frutescens” (har jeg efterfølgende læst mig til). Mine er købt tørret i Italien, men du kan købe dem i Supermarco i København. Er du langt fra København, så er de også at finde på deres webshop (supermarco.dk), hvis du søger på “peperoncini”. 50 g koster 24,50 kroner – og dér er der nok til laaang tid, medmindre du er til virkelig stærk mad😉

      /Thomas

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s