Historien om koen der blev til en and …

duck
Udfaldet af, når ting går galt – og det gør de en gang i mellem.

Mængde: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter + 48 timers sprængning af anden.
Tilberedningstid: 15 minutter.

En gang i mellem går galt. En gang i mellem går tingene ganske enkelt bare ikke, som planlagt. Og det her er et strålende eksempel.

Jeg havde købt nogle specielle Dry Age-vakuumposer i Tyskland, hvori man skulle kunne Dry Age sit eget kød i køleskabet. Lækkert, tænkte jeg.

I knap seks uger har jeg ventet på, at mit stykke oksekød skulle være klar, og i går aftes skulle vi så sætte tænderne i det lækre kød, tænkte jeg.

Men sådan gik det ikke.

For kødet så mærkeligt ud. Det lugtede mærkeligt. Og det smagte sådan set også decideret dårligt.

Med andre ord: Projektet mislykkedes totalt.

Hvad gør en klog så, når klokken nærmer sig spisetid med hastige skridt, og man ikke gider daffe hele vejen til kølemontren i den lokale Netto for at opstøve bøffer af tvivlsom oprindelse og kvalitet?

Han tager den and, som ligger i køleskabet i samme type Dry Age-pose, men som kun har ligget der et lille døgn, og derfor stadig har det fint.

Dermed stod den på en art smørrebrød med sprængt og stegt andebryst, kartofler, estragonmayonnaise og brændt hvidløg som rednings-aftensmad.

Og dermed blev koen til en and …

Ingredienser and
1 andebryst
8 hele sorte peberkorn
1 tsk. tørret timian
1 laurbærblad
3 tørrede enebær
0,5 liter vand
70 g salt

Ingredienser derudover
Kogte kartofler
Smør
Rugbrød
Smør
Estragonmayonnaise (opskrift her)
Brænd hvidløg (opskrift her)
Frisk estragon
Rød skovsyre
Friskkværnet sort peber

Opskrift på anden
Smid peberkorn, timian, laurbærblade og enebær i en kaffekværn og kør det til pulver, eller brug knofedt i en morter.

Hæld krydderierne i vandet sammen med salt og rør rundt til saltet er opløst.

Læg anden i en frostpose sammen med vandet, slå knude på og læg det i køleskabet i 48 timer.

Tag anden ud, hæld vandet fra og tør brystet.

Smid det på en kold pande med fedtsiden ned, og tænd på fuld skrue. Når skindet er sprødt og gyldent vender du det, og giver det 5-6 minutter på den anden side til kernen er lyserød.

Alt det andet …
I det andefedt som er smeltet fra smider du skiver af rugbrød. Når det er sprødt og lækkert på den en side, så vender du det, og gør kunststykket efter på den anden.

Herefter er det blot at anrette: Nederst rugbrød, så skiver af kogt kartoffel. Derpå anden og lidt mayo. Riv lidt brændt hvidløg over, og pynt så med krydderurterne og giv til slut et skud friskkværnet peber.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s