Moules marinières med Pastis og fløde

muslinger
Moules marinières med Pastis og fløde.

Mængde: 2 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.

Jeg ved ikke helt, hvornår jeg lærer, at jeg hverken er franskmand eller italiener, når jeg er på ferie. Ting som smager god på ferie har det bare med ikke at smage på samme måde, når man ta’r det med hjem. Det være sig vin, som pludselig bliver noget surt sprøjt, når det er fragtet over alperne. Eller som her Pastis, som – i hvert fald i min optik – reelt er noget frygteligt sprøjt at drikke. Medmindre man befinder sig i Frankrig.

Men det er til gengæld godt i mad, f.eks. moules marinières …

Ingredienser
1 kg. blåmuslinger
2 blegselleri
1 knoldselleri
2 gulerødder
2 skalotteløg
1 fennikel (gem toppene til pynt)
2 dl. hvidvin
1 dl. fløde
1 slat Pastis
Salt
Peber
Persille
Dild
Olivenolie
Rapsolie

Opskrift
Start med at rengøre muslingerne ved at skrubbe dem grundigt og fjerne evt. skæg. De muslinger som ikke enten er lukkede, eller lukker sig, når du giver dem et gok, de skal kasseres.

Så skal grøntsagerne gøres klar. De skal blot renses og skæres i små tern. Dog skal du lige lægge 2/3 af knoldselleriet fra, som skal skæres i pomfrites-lignende stave.

Opvarm olivenolie i en stor gryde, og sautér grøntsagsternene deri til de har fået lidt farve.

Og i mens kan du opvarme den anden olie i en pande, hvorpå du smider selleristavene, som blot skal vendes fra tid til anden, og så på fedtsugende papir, når de har fået farve og er sprøde i det, hvor du lige giver dem lidt salt – så er der sellerifritter.

Nåh, men tilbage til de andre grøntsager: Når de har fået lidt farve, så hælder du hvidvin ved sammen med lidt grofthakket persille og muslingerne. Låg på, og lad dem dampe et par minutter.

Sigt så saucen fra, som du hælder over i en mindre kasserolle. Muslingerne og grøntsagerne skal bare tilbage i den oprindelige gryde, og have låg på, så de holder sig lune.

Saucen koges ind til ca. 2/3 og tilsættes fløde og Pastis, hvorefter den smages til med lidt salt og peber om nødvendigt.

Hæld saucen over muslingerne, og server med friskhakket persille, hakkede fennikeltoppe og dild samt fritterne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s