Cremet polenta med løg på tre måder og blandede svampe

b
Cremet polenta med løg på tre måder og blandede svampe.

Mængde: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 10 minutter.

Efteråret er kommet til byen. Og her er en ret, som ganske enkelt smager af det. Altså på den gode måde, du ved.

Ingredienser til karamelliserede rødløg
4 små rødløg
15 g smør
1 spsk. flydende honning
2 spsk. balsamico
4 fed hvidløg let knust med håndroden

Øvrige ingredienser
125 g minutpolenta1/2 liter vand
Salt
Peber
200 g mascapone
200 g blande svampe (jeg brugte østershatte, kejserhatte, shiitake og hvide bøgehatte)
1 spsk. smør
Brændte hvidløg (opskrift her)
Persille
Rød og grøn skovsyre

Opskrift på rødløgene
Løgene pilles og skæres på den brede led, så du står med noget der ligner to, solide løgringe.

Smid dem på en brandvarm pande og lad dem tage farve. Når de har det, så vender du dem og gør kunststykket efter på den anden side også.

Skru ned for varmen, og tilsæt panden honning, balsamico og hvidløg. Lad det koge helt ind, mens du vender løgene et par gange undervejs, så de suger den lækre karamel-agtige masse til sig.

Opskrift på aaaalt det andet
Smelt smørret ved meget høj varme på en pande, og tilsæt så svampene. Lad dem få farve på den ene side, og vend dem så, så de også ta’r farve på den anden. De skal ikke have for længe, men stadig have masser af bid – sådan kan jeg i hvert fald bedst lide dem. Smag til med salt og peber.

I mens koges vandet op, og polentaen tilsættes en en tynd, jævn stråle. Rør hele tiden undervejs i gryden – og hele tiden den samme ved, så klumper det ikke. Kog op og så tilsætter du mascaponen, som du forsigtigt vender i.

Anretning
Anret polentaen ved siden af rød- og hvidløg. Læg svampene oven på og riv lidt brændt hvidløg over, inden du pynter med persille og skovsyre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s