Tagine med vildt

a
Tagine med vildt.

Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 4 timers tid – give or take.

Hold nu k…! Det her godt. Det er én af de slags retter, hvor man ikke helt kan sætte fingeren på, hvad det lige er, som får det til at fungere så godt – men fungerer, det gør det sgu’! Den er en ret, hvor smagene og duftene ikke rigtig minder om noget andet. Det er helt sin egen. Og bare sådan helt straight up godt!

Ingredienser
1,2-1,5 kg hjortekød i mundrette tern
3 spsk. flydende honning
Salt
3 hele kanelstænger
2 knsp. safrantråde
3 tsk. ras el hanout
50 g ghee
Vand
1 håndfuld mandler
1 håndfuld jumbo-rosiner
Couscous

Opskrifter
Bland kødet med honning, ghee, salt efter smag, safran, kanel og ras el hanout i en tagine (eller stegeso, hvis du ikke har en tagine til rådighed – den burde også kunne gøre jobbet). Tilsæt vand, så kødet lige præcis er dækket, og smid det i ovnen ved 150 grader i min. 3,5 timer. Eller 3. Eller 4. Det er ikke så vigtigt, bare du smager på tingene, inden du serverer; det skal være mørt og lækkert.

Den sidste halve time skal taginen have smide nødder og rosiner i sig også, som dermed lige varmer med til slut.

Server med couscous og pynt med persille …

b

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s