“Genbrugsmad”: Dekonstruerede tarteletter

tartelet
Tarteletter i nye klæ’r.

Mængde: 3 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Ka’ du huske de to kyllinger, som lagde grundlaget for gårsdagens suppe? Og hvor noget af kødet blev til rilette? Her er så andet afsnit i “genbrugsmad”, hvor den resterende del udgør en hovedrolle i noget så fornemt som dekonstruerede tarteletter.

Ingredienser
Kødet fra lidt mindre end den ene hele kylling herfra
2 dl. hønsefond (også fra ovenstående link)
1 spsk. mel
1 dl. hvidvin
50 + 20 g smør
Salt
Peber
Butterdej
Lidt frisk persille
250 g blandede svampe (jeg brugte markchampignon, kejserhatte, shiitake og hvide bøgehatte)
En smule citronsaft
Trøffelolie

Opskrift
Skær butterdejen i cirkler med en diameter på ca. 3-5 cm og smid dem i ovnen som anvist på pakken.

I mens: Smelt 50 g smør i en gryde og tilsæt så melet. Rør godt rundt i det med et piskeris, hvorefter fonden tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring, så der ikke kommer klumper.

Undervejs tilsætter du også hvidvinen sådan lidt efter lidt.

Når den ønskede konsistens er opnået, så smager du til med lidt salt og peber inden kyllingen, som du lige plukker lidt, tilsættes og det hele opvarmes langsomt.

Og mer’ i mens: Smelt den resterende del af smørret ved vanvidsvarme, og smid så svampene på sammen med lidt salt og peber og en anelse citronsaft. Når de er tilberedt og gyldne, lækre og smækre, men stadig har bid, så er de klar

Anretning
Læg et par cirkler butterdej ved siden af kyllingen med tilhørende sauce, og pynt med lidt frisk persille. Herpå anretter du svampene med tilhørende stegesky, og så er du sgu’ meget godt kørende – nåh, ja, og så et par dryp trøffelolie. Dét er lige prikken over det berømte “I”…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s