“Genbrugsmad”: Hønsekødssuppe

suppe
Hønsekødssuppe.

Mængde: 8-10 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: Små 4 timer + afkøling.

Genbrugsmad? Måske ikke den mest præcise beskrivelse af de næste par retter, men det gi’r alligevel et meget godt billede af, at her snakker vi mad, hvor nærmest alt bli’r brugt – ikke bare i den ene pågældende ret (i dette tilfælde en god, gammeldags hønsekødssuppe), men også i andre.

Med andre ord ender to kyllinger med at blive til hønsekødssuppe til 8-10 personer, to store glas kyllingerilette og en omgang dekonstruerede tarteletter til 3 personer.

Det er da meget godt klaret af sådan to krabater …

Ingredienser
2 kyllinger
6 stk. suppeben
10 persillerødder
10 små gulerødder
2 store løg
1 knoldselleri
10 sorte peberkorn
5 laurbærblade
1 bdt. persille
En håndfuld frisk timian
Salt
5 porrer
Vand
Kød- og melboller

Opskrift
Læg kyllingerne i en gryde sammen med suppebenene og dæk dem med vand. Kog så op og skum af.

Tilsæt 6 persillerødder i grove tern sammen med halvdelen af gulerødderne, som ligeledes skal være i grove stykker. Løg skåret i kvarter og halvdelen af knoldselleriet i store tern skal samme vej, og det samme gør sig gældende for peberkorn, laurbærblade, persille og timian. Toppene fra porrerne skal også med, og de skal også være i helt grove stykker.

Smag til med salt, kog op, skum af og lad det simre under låg i ca. 3,5 timer. Kig til det undervejs, men ellers skal det reelt blot passe sig selv, men bare skummes af fra tid til anden.

Fisk kyllingen op af suppen og sigt de nu meget udkogte grøntsager fra. Sigt suppen og stil den køligt; når den er knap så varm kan du nemt og hurtigt tage fedtet fra, som ligger sig ligeså fint ovenpå suppen. Gem fedtet og ca. 1/2 liter suppe.

Kog suppen op igen og tilsæt de resterende grøntsager, som skal være skåret i fine tern. Kog i små 15 minutter, og tilsæt så kød- og melboller.

Nå må suppen ikke koge længere, men skal blot varmes op til lige under kogepunktet, og så er der faktisk mad.

Og kyllingekødet, spørger du? Det gemmer du halvdelen af til i morgen – resten plukker du og laver kyllingerilette af sammen med det fedt du gemte og en lille smule af fonden. Opskriften finder du her, og du erstatter bare andefedtet med det gemte fedt, så er du godt kørende.

Og resten, resten af kødet? Det laver du dekonstruerede tarteletter af – den opskrift følger snarest.

En mening om ““Genbrugsmad”: Hønsekødssuppe”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s