Kikærtepandekager med merguez og yoghurtdressing

dsc_0064
Kikærtepandekager med merguez og yoghurtdressing.

Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.

Ingredienser til pandekagerne
250 g kikærtemel (bezan)
2 spsk. olivenolie
3 dl. vand
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt korianderfrø
1 tsk. røget paprika
Friskkværnet peber
Smør til stegning

Ingredienser til merguez’erne
400 g hakket lammekød
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt korianderfrø
Salt
Peber
2 fed finthakket hvidløg
Olivenolie til stegning

Ingredienser til yoghurtdressingen
3 dl. fuldfed yoghurt
1 tsk. rødvinseddike
1 dl. friskhakket persille, dild og purløg
Salt
Peber

Andet
Flydende honning
Hummus
Rucola
Chilisauce

Opskrift på pandekagerne
Smask alt sammen og rør som en gal, så du er sikker på, at der ikke er klumper. Herefter steges de blot som ganske almindelige pandekager.

Opskrift på merguez’erne
Rør alt grundigt sammen og form små kødboller, som er ca 2-3 cm i diameter.

Opvarm olie på en hammer-varm pande, og smid kødbollerne på, som presse flade med en paletkniv.

Når de er gyldne og sprøde på den ene side vendes de, og kunststykket gøres efter på den anden side.

Opskrift på yoghurtdressingen
Bland alt sammen – smag dig frem undervejs til du rammer lige dét, som du synes er lige i skabet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s