Smørrebrød med vildsvin, rodfrugt-remoulade, friterede bolchebeder, æblegelé og brændt hvidløg

smoerrebroed
Smørrebrød med vildsvin, rodfrugt-remoulade, friterede bolchebeder, æblegelé og brændt hvidløg.

Mængde: Tja, det kommer lidt an på, hvor sultne de er.
Forberedelsestid:
10 minutter (nåh ja, og så lige 8 timer til selve kødet og afkøling 3-4 timer til geléen).
Tilberedningstid: 1 lille times tid + afkøling af rodfrugter.

Ingredienser til æblegeléen
2 dl. ufiltreret æblemost
5 blade husblads
1 dl. sukker

Ingredienser til rodfrugt-remouladen
2 dl. hjemmerørt mayonnaise (opskrift her)
1 dl. fuldfed yoghurt
300 g blandede rodfrugter (jeg brugte pastinak, gulerod og knoldselleri)
Lidt olivenolie
1 dl. hvidvin
0,5 dl. æblecidereddike
2 spsk. karry
En smule salt

Andre ingredienser
Vildsvinekølle (opskrift her)
Gule og røde bolchebeder
Rapsolie
Salt
Ristet rugbrød
Frisk estragon
Brændt hvidløg (opskrift her)

Opskrift på æblegelé
Kog æblemost op sammen med sukker. I mens udblødes husblads i koldt vand, og når æblemosten er kølet let af, så piskes den ud deri.

Hæld i et fad, så det er et lag der er ca. 1-1,5 cm dybt. I køleren med skidtet, og lad det så blive til gelé i mens det bliver helt koldt. Herefter kan det skæres i små terninger.

Opskrift på remoulade
Rodfrugterne vaskes og skrælles og skæres i små tern, som fordeles i et fad, hvorpå du drysser karry og lidt salt samt drypper lidt olivenolie over. Hæld hvidvinen og eddike ved, og smid dem i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter inden du lader dem køle af.

Sigt evt. overskydende væske fra, inden du blander dem med mayo og yoghurt. Smag evt. til med yderligere lidt salt og måske en smule citronsaft.

Andre sager
Bolchebederne renses og skæres i ultratynde skiver. Skiverne friteres i rapsolie som er 170-180 grader varmt. Tag lidt af gangen, så olien ikke bliver for kold for hvert batch.

Tag dem op med en hulske når de har taget farve, og læg dem på fedtsugende papir, hvorefter de drysses med lidt salt.

Anretning
Skær kødet i tynde skiver, og læg et solidt lag på brødet. Smid lidt remoulade på, så lidt æblegelé og til sidst bolchebederne.

Riv lidt brændt hvidløg over og pynt med lidt frisk estragon.

Reklamer

En mening om “Smørrebrød med vildsvin, rodfrugt-remoulade, friterede bolchebeder, æblegelé og brændt hvidløg”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s